zaterdag 24 september 2016

liefde op het eerste gezicht...

misschien moeten jullie meteen denken aan Jo De Poorter die al zingend een showtrap afkomt... of de echte fans, zoals ik, zien meteen een volle ArenA meebrullen met Gerard Joling. Het gevoel dat je dan hebt is er eentje van totale adoratie, enthousiasme dat je niet kan inhouden, kriebels in de buik en alles erop en eraan. Wel dat gevoel had ik ook toen ik onlangs de nieuwe herfststofjes van Veritas zag hangen. Het was één stofje wat er meteen uitsprong, waar ik meteen van wist welk jurkje het moest worden én ik ging scoren bij de dochter die fan is van Bambi en Stampertje...

Ik gebruikte het patroon van de Louisadress van Compagnie M, verkort tot de lengte van het paneel. Nu nog met blote benen, in de winter met een kousenbroek eronder.
Ik plaatste de mouwen zo op het patroon dat je de konijntjes mooi ziet staan en werkte de zomen ervan af met een biais naar binnen om zoveel mogelijk van de konijntjes te zien.

Meer ga ik er niet over zeggen... de foto's spreken voor zich.

Stoffen en fournituren: Veritas
Patroon: Louisadress door Compagnie M
Schoenen: Koel4kids 




vrijdag 16 september 2016

back to school en back to work...

...alhoewel die titel niet helemaal klopt voor mij... ik bleef bijna de hele zomer werken en nam slechts één weekje vakantie in juli en anderhalve week eind augustus... maar het is toch wel de maand van het opnieuw starten he.

Om achter mijn naaimachine te kruipen vond ik het deze zomer over het algemeen te warm. Het enige wat ik wel maakte, vergat ik dan meestal nog te bloggen ook omdat ik druk bezig was met zoveel andere dingen. Wat ik wel veel deed, ook in de speeltuin, naast de zwemvijver, op de trein, op mijn koerke terwijl de kinderen in hun zandbak/waterbak speelden,... is haken. Je pakt dat makkelijk mee, je stopt wanneer het moet, gaat verder als het kan. I love it.



De laatste woensdag van augustus hielden we bij de tiretten onze startavond, een verslagje lees je hier , de spreekwoordelijke sjot onder mijn kont die ik nodig had om terug wat meer te genieten van mijn machine.

Ook bij Femmadammen zijn we klaar voor een NAAIS najaar. We kregen zoveel vragen naar naailessen dat we er maar meteen voor gegaan zijn, want zo zijn wij bij Femmadammen, we hebben/krijgen een idee en schieten meteen in actie.
We richten ons zowel naar beginners met een 3-delige cursus voor dummies waar we beginnen bij het begin, als naar gevorderden met enkele uitdagende workshops waar nieuwe technieken kunnen aangeleerd worden of waar je gewoon naartoe komt om gekende technieken nog eens uit te voeren ;-)

De gevorderden beten deze week de spits af met een workshop door Nelske. De superenthousiaste Els Van Damme, bij wie ik mijn eerste boekentasje ooit maakte, leerde ons een lunchtasje maken ahv een eigen patroontje van haar. In het kader van september, de maand waarin iedereen terug aan het werk gaat en terug naar school gaat, een ideaal project.

De dames startten om 19u30 met het overnemen van het patroon en om 22u45 stapten de laatsten buiten mét een tasje aan de arm. Iedereen was meer dan tevreden en als je de resultaten ziet, is iedereen terecht fier!






Wie in Dendermonde en omgeving woont, of niet bang is van een rit met de auto, is altijd welkom op onze andere workshops. Op het vlak van naaien komt er nog een workshop door Hilde@home: kussen met paspel en verborgen rits, we maken de Dorothy Day Tripper olv An van Jace did it! en er is dus ook een 3-delige cursus naaien voor beginners die start op 27/9... we gaan ook samen een Bernadette breien, een workshop make-up, we krijgen stijladvies, houden een secret santa,...

Iedereen is welkom!