woensdag 18 november 2020

Een jas die geen jas is...

Patroon: Miles (Fibremood editie 12)
Stof: borg teddy-suede bij De Soldeur


Elias is nu 9 en dat puberen begint toch echt wel... hij draagt niet graag een jas. "Ik wil geen echte jas he, ik wil zo'n vestje dat niet op een jas lijkt maar toch als jas dient" Hij is helaas verbaal sterk genoeg om het allemaal verkocht te krijgen maar nu het kouder wordt moest hij van mij een "echte" jas dragen en dat was dik tegen de puber-goesting. 

Toen we de preview van de nieuwe Fibremood, editie 12 , kregen voor deze linkparty zag ik Miles staan en wist ik dat ik ging scoren!

Een jas in een doubleface stofje wat lijkt op een vest en toch lekker warm is... Elias content en de moeder content!





De werkbeschrijvingen, de uitgebreide dus die je op de website kan raadplegen en eventueel afprinten als je geen wifi hebt op je naaikamer of niet graag op een scherm werkt, zijn altijd zo duidelijk (dat herhaalde ik al tot vervelens toe!) dat ik geen schrik had om eraan te beginnen. Dat ging wel lukken!

En zo geschiedde... het is wel een pittig model om te maken door de dikke stof. Mijn machine had er niet altijd zin in en liep vaak vast maar dat heb ik nu wel meer met mijn Brother. Ik denk er dan ook aan over te schakelen naar een Bernina maar dat zal nog even sparen worden. 

Het gevloek was dus enkel op de machine bedoeld, niet op het patroon of de beschrijving.

Zijn sjaal 'Bliss' uit Fibremood 7 past er perfect bij #toeval
Wol: Apilou van Veritas


Ik maakte de jas terwijl hij naar school was en de glunderende oogjes toen hij ze zag en mocht passen waren dan ook goud waard! 



Ook voor mezelf zag ik al enkele modellen waar ik gauw tijd wil voor maken dus toch een tip aan de makers: bij een volgende editie misschien een voordeelpakketje met wat tijd aanbieden als promo?

De nieuwe editie ligt nu in de winkel en de naaiwinkels en krantenwinkels zijn open, dus rep je naar de dichtsbijzijnde winkel en haal je exemplaar. 

Andere knappe naaisels in deze linkparty zijn hier terug te vinden. 

1 opmerking:

  1. Geweldig toch, als je de puberende zoon nog zover krijgt dat hij toch stiekem een jas aandoet :-)
    het is een mooie geworden!

    BeantwoordenVerwijderen