donderdag 28 januari 2016

Over een sneeuwtijger en een poesje...

Vorige week donderdag lanceerde Bambiblauw hun nieuwe collectie paneelstoffen. Ik zat klaar tijdens mijn middagpauze om meteen te bestellen om er zeker niet naast te grijpen... ik heb namelijk een zwak voor tijgers voor de kleding van Elias én Mina heeft een zwak voor poesjes... De nieuwe panelen zijn niet zo retro als de eerste collectie, dus meer onze stijl. Ook de geometrische achtergrond (bij de tijger) en de fluo stippen (bij het poesje) zijn veel meer ons ding dus van deze collectie was ik meteen wild.


Gisteren bij de Tiretten ging ik meteen aan de slag. Elias kreeg een bekend recept, een kaptrui van Stof Voor Durf Het Zelvers. Elias wil namelijk geen truien meer zonder kap want die zijn niet cooooool ;-), volgens de 4-jarige. Ik kreeg alle onderdelen net uit het paneel, de kap moest ik voeren met een grijs tricootje uit mijn voorraad.

Patroon: kaptrui uit SVDHZ
Stof: paneel in sweater bij Bambiblauw

Voor Mina ging ik dit weekend al op zoek naar een geschikt patroontje. Ik zag ooit een superleuk jurkje op Instagram voorbijkomen en vond het gelukkig snel terug. Het is de Cocoon Dress van Groovy Baby and Mama. Je kan het patroon bij Trine bestellen via mail en het is een echte aanrader. Geweldig eenvoudig, lekker makkelijk te maken, lekker baggy dus stoer en met de ruffels aan de schouders toch girly... wij zijn grote fan! Er gaan er zo nog volgen!

Patroon: Cocoon Dress van Groovy Baby and Mama
Stof: paneel in tricot bij Bambiblauw


Ze waren allebei superblij vanmorgen en daar doe je het voor! Moeke Suzy kreeg al een modeshow en ze vertelden dolenthousiast dat mama dat gemaakt heeft *smelt* Ik veronderstel dat Juf Nancy ondertussen ook al een uitleg kreeg over de nieuwe trui :-)

Geniet nog even mee van hun ochtendlijke fotoshoot *stoef stoef*


8 opmerkingen:

 1. Zoals ik al zei, love it! Het patroontje van de jurk ga ik me ook aanschaffen voor de dochter thuis! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag de lapjes stof op een hoopje, het resultaat ineen is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze zijn duidelijk heel blij met hun diertjes
  heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Niet gedacht dat je een kaptrui uit één paneeltje zou krijgen voor een 4-jarige... hmm, interesting!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat passen deze mooi samen :-), de cuties. Apart en samen heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen