dinsdag 9 februari 2016

Een "designertas"...

De eerste DIT (Do It Together) van 2016 volgde bij de Tiretten al meteen de tweede woensdag van januari. Onder de deskundige leiding van Karla maakten we de Versa Versa-tas uit het boek "Mijn Designertas" .

Ik zocht en vond alle stofjes bij Modecoupon (Sint-Niklaas). De body, de basis van de handtas, maakte ik in donkerblauwe skai. De flap werd een synthetisch stofje met een gouden glans... ik hou wel van dat tikkeltje kitsch ;-)


Als versteviging gebruikten we een placemat die een lieve medetiret ons bezorgde. Die is heel stevig en daardoor stond de tas aanvankelijk nogal open bovenaan. Ik plooide de plastic eens heel goed dubbel aan de onderkant van de tas en dit bleek een ideale ingreep. Ik heb een lekker stevige tas die tegen een beetje gewicht kan, wat uiteraard nodig is als vrouw...

Het tasje kreeg een voering met konijntjes, een stofje uit de laatste collectie van Soft Cactus, ik vond zo'n grappig stofje wel leuk aan de binnenkant...


Zo leuk, dat ik besloot om een tweede flap te maken in de konijntjesstof. Die flap ga ik zeker gebruiken als het wat beter weer wordt en ik in een frivole bui ben. Want dat is het concept achter de tassen van het merk Versa Versa. Je ritst gewoon een nieuwe flap aan, aangepast aan je stemming, kleding, gelegenheid, ... of waaraan je je dan ook wil aanpassen :-)


Er zullen zeker nog flappen volgen want ik vind het een supertasje. Ik draag normaal halve valiezen mee als handtas en dit tasje is eens iets kleiner maar toch kan er heel wat in. Ideaal voor een avondje uit of een dagje shoppen.


2 opmerkingen: