vrijdag 28 oktober 2016

nieuwe horizonten verkennen en nieuwe inspiratie vinden...

Sinds twee weken ben ik in een tweede naaigroepje gestapt. Ik kende heel wat dames bij "de Naaitclub", trouwe leden van onze Femmadammen, en hun enthousiasme over hun naaigroepje werkte zo aanstekelijk dat ik me op de wachtlijst liet zetten. En ik had geluk, er was iemand weggevallen dus ik kon aansluiten... joepie!

Op 27/11 organiseren zij voor de eerste keer een Naaidag, een dag waarop leden en niet-leden een dag lang samen aan projectjes werken onder begeleiding van de leden... nu kan ik helaas niet deelnemen die dag maar ik zag dat ze het tipsy tasje uit Zo Geknipt 2 gaan maken. Dat boek ligt sinds de publicatiedatum onaangeroerd (schaamschaam) op de boekenplank en dat is zonde. Dat tipsy-tasje met zijn schuine rits is zo'n leukerd. Ik had nog Kraft-Tex liggen waar ik helaas geen tas kon mee maken wegens te klein en weeral eens was 1+1=2.

Op mijn eerste avondje Naaitclub ging ik aan de slag!

De Kraft-tex liet ik 10 minuten weken en verfrommelde de boel af en toe eens heel goed, ik had op pinterest al gezien dat je dan een heel leuk en stoer effect krijgt en dat was ideaal. Ik combineerde met 2 stukjes kurkleer uit de restjes bak, ging voor fluoroze rits en paspel en stikte het tasje met zilver Gutermangaren. Een geslaagde combinatie vind ik zelf.

Het werken met Kraft-Tex beviel me wonderwel, al was het ronde patroon van dit tasje net iets te veel gevraagd, ook al omdat het naarmate het werk vorderde en het stikken ingewikkelder werd ook steeds droger en stroever werd. De binnenkant is dus niet geheel voor publicatie.
Ik maakte de grote versie nl. de toilettas. Volgens het boek is dit model goed voor een weekendje weg maar dat is buiten Wendiva gerekend. Ik moest net die week 2 dagen weg voor het werk en nam mijn tipsy tasje mee... net voldoende voor mijn make-up maar dat is dan ook al heel wat, ik heb nu meer plaats in mijn "oude" toilettas voor mijn verzorgingsproducten ;-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten