maandag 11 september 2017

Mijn nieuwe favoriete jurk...

Als je zoekt naar patronen voor grote maten dan is de keuze vaak beperkt... je gaat ook steevast op zoek in een Burda Plus of de speciale editie van La Maison Victor (hierin werden hun populairste patronen aangeboden in een plusversie tem maat 56, hoog tijd voor een nieuwe editie trouwens!)... ik had niet gedacht dat de patronen van Compagnie M, die tot 50 gaan, mij gingen passen met mijn 50-52... tot ik ergens op een FB-groepje las dat deze echt wel normaal tailleren en een 50 toch echt wel een 50 is...
Ik kocht het Nore-patroon dus vol verwachting want van de kinderpatronen was ik al fan!

Het kleedje, in de basisversie (dat zou me het minste gevloek besparen als het niet zou passen), is echt een makkie. Patroon tekenen, stof knippen en in elkaar stikken met de overlock, ... daar doe je denk ik maximum 3 uurtje over, en dan heb je ondertussen nog tijd om wat te tetteren ofzo :-)

Toen het in elkaar zat, ging ik met een bang hartje passen en ik keek verrast in de spiegel, dit was gewoon een geweldig flatterend kleed, helaas wel veel te kort met mijn 1m72,5 cm...


hier wel snel snel-foto zonder Trinny and Sussana- shapewear
stof: Modecoupon
patroon: Nore van Compagnie M

De avond nadien knipte ik gewoon een nieuwe versie, verlengde de zoom 20 cm en op een  klein uurtje had ik mijn nieuwe favoriete jurk aan <3 hartjes voor Marthe om een grote maat van je patroon zo geweldig mooi te tailleren! Ik kreeg de dag nadien het ene compliment na het andere... je bent een held!

met shapewear, wie zegt nu nog dat dat niet werkt? ;-)
stof: Modecoupon
patroon: Nore van Compagnie M



14 opmerkingen:

  1. Shake it mama ...zalig gewoon die streepjes versie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat je nog van die Nore's gaat maken ;-) En gelijk heb je, want staat je super!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met die donkere kousen vind ik dat eigenlijk wel tof hoor, Wendy, dat korte model! Je geeft lang geen schandalen! Beide versies staan je super vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen