maandag 12 februari 2018

Een nieuwe sewchallenge

Davina lanceerde een nieuwe oproep voor een sewchallenge in februari en ik wilde ook nu weer meedoen... de deelnemers werden net als anders, aan elkaar gekoppeld en elke week, voor de komende drie weken, kunnen jullie enkele resultaten bewonderen.

Ik werd gekoppeld aan Laura en mocht al meteen de spits afbijten en op de eerste dag bloggen. Ik kreeg van Laura deze criteria:
- maak een broek voor je zoontje
- maak deze met een nooit eerder gebruikt patroon
- maak een accent van de zakken door een restje te gebruiken van één van zijn coole sweaters

Ik zag het meteen zitten en wist al min of meer meteen wat ik ging maken! Ik kocht vorig jaar enkele patronen van Sofilantjes maar omdat de eerste die ik maakte, de Orbis Skinny, hier geen succes werd, bleven de patronen liggen. Ik kocht toen ook de Domi Sweatpants en deze challenge was dus ideaal om het te gebruiken. Ik maakte een 116 in de breedte (voor mijn supersmalle ventje) en een 122 in de lengte. Hij draagt nu een 122/128 maar dus niet in de breedte. Hij blijkt helaas nog smaller dan ik dacht en de 116 is nog te breed, een elastiek werd dus nog in de band bijgestopt om de broek boven zijn poep te houden.

Ik had nog een meter "marple seads" van See You at Six liggen dus ik hoefde niets te bestellen, woehoew voor mijn naaivoornemens :-) , en ik had wel enkele restjes liggen van zijn laatste sweaters. Bij het bruine vond ik de okergele grid van deze trui de perfecte match en ik combineerde het met zwarte  boorden om het lekker stoer te houden.

Toen hij de broek paste, nog zonder elastiek, wilde hij ze al niet meer uitdoen en aangezien hij enkel jeansbroeken draagt en ik meer kleding voor hem zelf wil maken, zal dit patroon nog heel vaak gebruikt worden! Bedankt Laura voor deze leuke uitdaging, ik ben al benieuwd wat jij maakte met mijn criteria, dat lezen jullie hier op 26/2... 

Patroon: Domi Sweatpants
Stof: Marple Seads - See You @ Six
Zakken: Grid - See You @ Six
Wat de andere deelnemers van deze week maakten en welke uitdaging zij aangingen zien jullie hier allemaal:

10 opmerkingen:

 1. Een tof broekje! Ik ben ook fan van de Domi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk resultaat!!! Ideaal gerief voor zo'n jongen en nog mooi ook!!

  Doet me eraan denken dat ik dat patroontje ook nog heb liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super stoer! Die Domi heb ik ook nog liggen. Toch maar eens gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zei het je al: dit is gewoon winkelmateriaal :-)
  Super stoer en je kon prachtig afvinken van je criteria. Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk resultaat met leuke criteria! Je zoon staat supertof met deze broek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke broek en wat een prachtige accent zakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een toffe broek geworden. Zoonlief staat er naar te kijken en te knikken. Even checken tot welke maat het patroon gaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen