donderdag 11 juli 2019

Maak van de Cherry short (FibreMood 5) een coole jongensbermuda


Patronen voor coole jongensbroeken, het is zeldzaam. Helaas zijn heel veel jongenspatronen eerder retro en dat is een stijl die mijn coole hiphopper echt niet staat. Ik was dan ook al een tijdje op zoek naar een patroon voor een coole short/bermuda voor hem.
In de nieuwste editie van Fibre Mood stond een heel leuke short voor meisjes: de Cherry. Ik vroeg me af of dat niet de ideale basis voor een bermuda kon zijn.

Dit paste ik aan:

- de short is een heel zwierige versie dus ik haalde eerste en vooral de breedte uit de pijpen. Ik deed dit door de zijnaden recht op het patroon te tekenen ipv de schuine lijnen die ze maken in de meissjesversie

- de zomen ronde ik af aan de hoeken om ze wat sportiever te maken

- ik biesde de zomen af met contrasterende boordstof

Nog nooit was een pasbeurt zo spannend als deze, ik maakte natuurlijk alles direct in de goede stof ipv eerst eens een testversie te maken, maar zo ben ik ;-)
Wonder boven wonder zit de broek hem perfect! Hij is er heel erg blij mee dus experiment geslaagd! Er zullen nog Cherry bermuda's volgen.

Mijn 7-jarige staat momenteel niet graag normaal op de foto maar omdat dat moet kunnen, laat ik jullie genieten van zijn smoelenwerk. Het toont ook gewoon aan hoe blij hij ermee is!

Short
patroon: Cherry uit Fibre Mood 5, aangepast
T-shirt
patroon: T Hemp uit I <3 t-shirts

stoffen: See you @ six bij De Stoffenkamer
 En die sokken, tja, hij wou geen sandalen aandoen omdat hij anders kou ging hebben. Heerlijk toch, zo'n kind met een eigen mening <3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten