donderdag 10 december 2015

Een dagje Antwerpen...

Gisteren was de eerste dag van mijn verlof :-) jihaa!!! Ik word pas volgend jaar opnieuw verwacht daar dus ik startte met een dagje Antwerpen, de stad die ik na alle steden, gemeenten, dorpen, gehuchten,... van Nederland het liefste bezoek! In de namiddag stond een workshop gepland bij Zahia. Ik besloot er een hele dag Antwerpen van te maken en ging in de voormiddag heerlijk shoppen


Mijn eerste stop was een plek waar ik allang eens wilde langsgaan : Maurice, de koffiebar van Veronique Leysen. Je gaat gewoon de Boerentoren binnen langs de ingang van de KBC-bank en je vindt hen vanzelf. Coffee and Knits, het is een zeer geslaagde combinatie, al heb ik de koffie geruild voor chocomelk :-) Ik genoot er van een heerlijke kop verse chocomelk (je kan kiezen voor witte, bruine of zwarte chocolade) en twee heerlijke versgebakken koffiekoeken. En natuurlijk kan je hier ook wol kopen en dat deed ik uiteraard... ik vond er heerlijk zachte ijsblauwe wol... dit wordt hopelijk een mooie haarband voor de winter.


Daarna ging ik nog heerlijk shoppen in de straten van de Wilde Zee en in de Nationalestraat. Voor de eerste keer bezocht ik de shop van Petit Pan en ook daar ben ik lekker geslaagd :-)


Ik ging nog snel een hapje eten en trok dan richting Zahia voor de workshop "Werken met de loom: een hanger" Een bead loom is eigenlijk gewoon een klein weefgetouw wat je opspant met speciale, supersterke draad, en waar je dan met Delica-kraaltjes op gaat weven. Delica's zijn heel kleine kraaltjes die allemaal precies even groot zijn waardoor je een strak en gelijk patroon bekomt.

Bead Loom
Het opspannen van het weefgetouw neemt het meeste werk in beslag, maar we werden verwittigd door de lieve Sofie en begonnen eraan met volle moed. Dankzij haar hulp en tips vond ik dit zeker en vast nog meevallen. Na een klein uurtje konden we beginnen aan onze hanger. Voor de dames die het na de eerste rij al bijna wilden opgeven, had lieve Sofie opnieuw bemoedigende woorden: "Na drie rijtjes gaat het makkelijker" en inderdaad na enkele rijtjes ging het weven heel makkelijk en in een mum van tijd konden we onze hanger bewonderen.


Hij mocht van de loom af en toen konden alle draadjes ingestopt worden, nog een tijdrovend werkje maar uiteindelijk zie je het resultaat altijd maar dichter komen en dat geeft moed. Eens alle draadjes weggewerkt, kwam de afwerking. Nog een druppeltje eraan, ketting kiezen en bevestigen en KLAAR! In mijn geval had ik op 2,5 uur een afgewerkte ketting aan en ik ben er superblij mee! Bedankt Zahia en bedankt lieve Sofie! Voor wie zin heeft gekregen, inschrijven doe je hier!


Nu ik er toch was maakte ik ook een paar oorbellen en een ketting (de ketting is een kerstpakje voor mijn moeder dus dat krijgen jullie nog niet te zien) met de prachtige hoorn die ze nu verkopen. Die hoorn is afkomstig van buffels in Vietnam al vind ik dat ze er heel Afrikaans uitzien. Die buffels zullen ergens in Afrika ook wel rondlopen he Sofie :-P


Het was een geslaagde dag vol inspiratie! De batterijen zijn weer opgeladen!

4 opmerkingen:

 1. ik zit jaloers mee te lezen, volgende keer neem je me maar mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien eens met verschillende Tiretten want ik zie dat ook zitten :-) #hoemeerzielenhoemeervreugd ?

   Verwijderen
 2. Leuke dag! Ik onthou Coffee and Knits, en Petit Pan. Zahia ken ik, ik volgde in Gent eens een workshop :)

  BeantwoordenVerwijderen