donderdag 30 juni 2016

De laatste schooldag...

die vraagt om nieuwe kleertjes én juffencadeautjes. Nieuwe kleertjes omdat het vandaag feest is in de Kikkerklas én in de Vlinderklas. De juffen hebben vandaag geen zin in trieste gezichtjes dus gaan ze dansen en zingen om de vakantie goed in te zetten. Elias en Mina dachten daar wel anders over want stonden net al beteuterd te knuffelen met hun juffen.


Elias heeft zich dit jaar enorm gehecht aan juf Nancy. Hij rondt vandaag de tweede kleuterklas af en beseft heel goed dat hij heel veel geleerd heeft van zijn superjuf maar dat er tussendoor ook nog tijd genoeg was voor knuffels en geborgenheid. Twee dingen die mijn stoere ridder met een piepklein hartje broodnodig heeft.
Voor hem startte het schooljaar ook wel wat in mineur doordat hij, op weg naar school, gepest werd door een groepje tieners omwille van zijn huidskleur, hij was toen net 4 geworden. Na mijn tussenkomst werd dit alleen maar erger dus werd juf Nancy ingelicht over de situatie. Zij stapte meteen naar de directie en ging in hoogst eigen persoon de pesters op hun plaats zetten. Zij heeft toen voor hem "gevochten" als een leeuwin voor haar welpje en dat heeft bij ons allemaal een sterke indruk nagelaten. Juf Nancy is niet enkel een juf, ze is voor haar kikkertjes alles en haar kikkertjes zijn alles voor haar.  Bedankt juf Nancy, je zit voor altijd in zijn hartje (en ook in dat van ons)!

Mina startte pas na de paasvakantie als jongste van het peuterklasje. Ze werd 2,5 op zondag en kon maandag al starten. Ze kwam terecht in het Vlinderklasje van juf Joyce, een vorig jaar afgestudeerde juf boordevol enthousiasme. Mina heeft geen dag gehuild en ging van dag 1 met de glimlach naar school en dat komt allemaal door die andere superjuf , juf Joyce. Ze leerde razendsnel bij, kwam met supercadeautjes voor moeder- en vaderdag naar huis, gaf een spetterend optreden op het schoolfeest en bouwde in sneltempo een sterke band op met juf Joyce. Bij haar vloeiden er gisteren al tranen omdat het vandaag de laatste dag was en ze juf Joyce heel hard gaat missen. Ze zal ze helaas ook echt moeten missen want volgend jaar komt er een andere juf terug naar het Vlinderklasje. We hopen dan ook dat deze enthousiaste, gemotiveerde en getalenteerde juf snel een ander klasje vindt waar ze nieuwe kleutertjes net zo blij kan maken als ze Mina maakte. Veel succes juf Joyce, we gaan je heel hard missen!

De juffen kregen dan ook een persoonlijk cadeautje. Elias en Mina kleurden stof in met textielstiften, vroegen de lievelingskleuren van de juffen en mama maakte twee Vinktassen, waar ze allebei superblij mee waren. Het kaartje erbij "Onze tijd samen was fanTAStisch" kon niet beter uitdrukken, wat we wilden zeggen. De juffen kregen ook nog een pot met chocoTOF's, iets wat ook de turnjuf (juf Els 1), kinderverzorgster (juf Els 2) en paralleljuf van Mina (juf Els 3) kregen.

patroon: Vinktas
stof: alles Ikea
tassenband: Prym


En de feestkleren dat zijn gekende recepten. Mina kreeg nog maar eens een Eryn's garden party dress in een vrolijk japans katoentje dat ik bij een uitverkoop op de kop tikte en Elias koos de digitale tricot in Star Wars-thema zelf op het stoffenspektakel en hij wilde er graag een hemdje in. Hij vraagt, mama draait, dus hij kreeg nog een Theo.
Mina poseerde vanmorgen gewillig voor de lens, maar mijn Star Wars-strijder had het te druk met YouTube kijken en ik had geen zin in een scene waardoor we te laat zouden komen dus liet hem voor één keer doen...  jullie zien zo ook wel wat het geeft ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten