zondag 15 november 2015

A touch of gold...

Een aantal maanden geleden haakte ik een ketting... Het patroontje stond in La Maison Victor , editie 1, jan/feb 2015. Ik was vanaf het eerste moment fan van LMV. De eigentijdse patronen, de mix van  patronen voor vrouwen/mannen/kinderen, de mix van naaien/breien/haken/DIY, ... echt een supermagazine.

Toen ik de gehaakte ketting in deze editite zag staan wist ik meteen dat ik deze ging maken. Ik haak graag, ook tijdens het pendelen op de trein én maak graag juwelen: de ideale combinatie dus voor mij.

Ik zocht en vond een bolletje gouden draad in mijn voorraad (ik denk haakgaren van DMC maar de wikkel zat er niet meer rond) en ging aan de slag. Op een uurtje was het gehaakte stuk klaar. Ik nam wat zilveren ketting en fournituren uit mijn voorraad (alles van Zahia) en klaar was Kees.Bij het dragen merkte ik echter dat de ketting steeds omkrulde en dus niet het gewenste effect gaf... ik wou dat de ketting mooi open bleef liggen, zodat het patroon zichtbaar was. De ketting ging even aan de kant en werd helaas niet meer gedragen... tot ik vorige week ineens aan iets dacht... ik had bij mijn ouders nog apprêt paille staan, iets uit mijn vroegere opleiding hoeden maken. Je gebruikt dit om textiel te stijven en dit was dus de ideale oplossing voor mijn ketting. Vorig weekend was het goed weer en kon ik op de tuintafel (apprêt kan je best in een open of geventileerde ruimte gebruiken, zeker met kinderen in huis want voor hen is dit een zeer slecht goedje om in te ademenen) de ketting behandelen.


en het resultaat is precies wat ik in gedachten had.


Zelfs een simpele zwarte top wordt meteen chic met zo'n ketting... ik droeg ze dan ook al de hele week en kreeg er veel complimenten voor.
Ik zag net vorige week gelijkaardige kettingen bij Maurice, het hippe breimerk van Véronique Leysen, dus het fashiongehalte is ook gegarandeerd!

Tot snel
Noxeema

3 opmerkingen:

 1. Oh keileuk! Ik haak ook graag in de donkere maanden, als er te weinig licht is om te naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh tof zeg! Dus je naait niet alleen maar bent over de hele lijn een creatieve bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe inderdaad wel heel wat creatieve dingen graag :-)

   Verwijderen