zaterdag 16 juli 2016

Een tutorial...

Nog niet zolang geleden zijn we in Dendermonde gestart met een nieuwe Femma-groep, Femmadammen Dendermonde. Dat kon je hier lezen. Ondertussen hebben we al heel wat leuke activiteiten gehad maar de absolute topper was toch wel onze workshop "Foto's op hout en glas".

Tijdens de startavond was dit dan ook de activiteit die het meest gewild was om op de planning te zetten. Ik ging meteen daarna op zoek op Pinterest en Google en kwam heel wat handleidingen tegen. De meeste van die technieken hadden echter een nacht droogtijd nodig en we wilden dit gewoon liever op één avond afwerken. Daarom nam ik de grootste gemene deler van alle technieken en ging aan het experimenteren, met een positief resultaat. De Femmadammen waren heel tevreden met het resultaat en daarom wil ik dit ook met mijn lezers delen. Een tutorial dus ;-)

 
Wat heb je nodig? 
- MDF-plaatjes formaat 10x15 cm (de mijne liet ik op maat zagen bij Gamma)
- lijmspray (Action)
-Creapatch (Action)
- foto's afgeprint op 10x15, geprint op gewoon papier met een inkjetprinter


De uitgeknipte foto's leg je met de goede kant naar beneden, met de lijmspray spuit je dan (op een afstand van 10-15cm) een dun laagje lijm op de achterkant van de foto en op 1 kant van het houten plankje. Opgelet: doe dit BUITEN én bescherm de ondergrond met een plastiek.
Laat dit zo 5 minuten drogen.


 Leg dan de foto op het plankje en druk het goed aan. Let op dat je dit meteen goedlegt, start aan één korte kant en duw dan de rest van de foto rustig aan. Je hebt zo het minste kans op blaasjes in je werk en de lijm is zo sterk dat je foto lostrekken om opnieuw te beginnen onbegonnen werk is.Doe nu een fijn streepje van de creapatch in het midden van de foto en strijk dit rustig en gelijkmatig open over de volledige foto.
Laat 30-60 minuten drogen en je kan genieten van je eigen fotoblokken in je interieur!
Veel plezier ermee!


4 opmerkingen:

 1. hey wendy, het is nog mooier als je multiplex gebruikt! Die zijkanten zijn ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een plaat multiplex is wel 3x zo duur en dit is de betaalbare versie 😉 Maar wel een goede tip natuurlijk voor wie wil!

   Verwijderen
 2. heel leuk!! mooi resultaat!! ik zag er al redelijk wat op pinterest dus leuk o nu zo'n beetje ene gemene deler te vinden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Wendy, zet je er ook een tutorial voor glas op ;)

  BeantwoordenVerwijderen