dinsdag 19 juli 2016

En de plannen die ik moest herzien...

Ik kocht in het voorjaar nogal wat tricot om zomerkleren te maken voor mijn 2 monstertjes... helaas liet de zomer op zich wachten waardoor de plannen werden uitgesteld... ik maak niet graag teveel op voorhand omdat ze allebei echt keihard groeien. Elias droeg met nieuwjaar bijvoorbeeld schoenmaat 25 en zit nu al aan 29/30.
Vorige week zocht ik een project om op woensdagavond bij de tiretten aan te beginnen en ik besloot resoluut om aan zijn herfstjas te beginnen zodat hij in stijl kan vertrekken op 1/9, de magische dag waar Elias harder naar uitkijkt dan naar Sinterklaas want dan mag hij eindelijk naar de Muizenklas bij de liefste Juf Daniëlle (al voegde hij er meteen aan toe dat ze met drie de allerliefsten zijn: juf Sofie en juf Nancy, de twee vorige juffen, zijn ook de liefsten hoor mama)... maar ik dwaal af want het ging hier over naaien :-) Ik knipte en tekende dus ijverig aan Lars en begon zelfs al in elkaar te steken. Van de tricot's ging ik dan wel pyjama's maken voor de winter...
En alsof de duivel ermee gemoeid was werd het tegen het weekend zomer en de 14-daagse voorspelling stond ook vol zonnetjes... ik wijzigde dus de plannen en stikte in het weekend nog snel wat zomerkleding. Wat een geluk dat ik dat patroontje van Van Katoen nog eens bovenhaalde en ik kon ook eindelijk de Miss Madeline bovenhalen.
Ik kocht vorige week ook een boventransportvoet voor mijn Brother en die kon uitvoerig getest worden. Wat een gemak!!! Ik zou het iedereen aanraden als standaardvoetje om bij te kopen bij je machine.

Foto's van Mina dat is geen probleem, die doet niets liever dan poseren maar Elias dat is een ander verhaal. Die maakt van de gelegenheid gebruik om zijn "kunsten" als breakdancer te laten zien maar soit, het geeft wel aan dat het aangename kleertjes zijn he.

Boventransportvoet: Huis Nicole (Zele)
voor de sevrice en het advies koop ik nog altijd liefst in een bakstenen winkel

patroon: Miss Madeline (Mind the Whale)
stof: De Melkbrigade voor Bambiblauw
tricot halslint: Zpagetti-garen


locatie: de nieuwe waterspeeltuin in Puyenbroek (Wachtebeke)
een aanrader voor wie een leuk dagje uit dicht bij huis zoekt


patroon: ondergoedsetje Van Katoen
stofje Batman: Droomstoffen
stofje tijgers: Modecoupon
stofje insecten: Huis Nicole
3 opmerkingen:

  1. Je breakdancer kan het gemak van zijn shirtje niet beter tonen. 🙂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zalig, goed dat de plannen herzien werden, al ben ik ook wel benieuwd naar die Lars!

    BeantwoordenVerwijderen