zaterdag 16 december 2017

Meten is weten... de Imani aangepast...


In het naaicafé van oktober maakten we bijna allemaal de Imani uit La Maison Victor (editie 5, sept/okt '17). Helaas ging het patroon maar tot een 48 en dat is voor mijn 50-52 misschien toch te nipt. Ik dacht dus gewoon wat extra naadwaarde enzo aan te houden maar Anneke (onze begeleidster én vakmadam) gaf haar gouden raad: "Meten is weten" Ze hielp mij dus gewillig om het patroon volledig op maat te maken en ik ging naar huis met een goed passend patroon. Het patroon bleef helaas een hele tijd in mijn naaitas zitten. Op de stoffenverkoop in november kocht ik bij Anneke dan eindelijk een gepast stofje en vorige week stikte ik het eindelijk in elkaar. Het is zo'n makkelijk patroon, en aangezien ik de riem wegliet wegens niet rondingenvriendelijk, dat het op een dik halfuur in elkaar zit met de overlock! Zo gaan er dus nog volgen...

Zonder riem vond ik het wel iets missen, dus draag ik hem met een jeansjasje over... lekker stoer!

Patroon: Imani-jurk, La Maison Victor, editie 5 sept/okt '17
Stof: Stoffenboetiek Anneke


8 opmerkingen:

 1. Super leuke jurk en wat past hij mooi! Vind hem zo denk ik misschien wel leuker dan de Imani met het riempje. Staat je in ieder geval super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel! Met een riempje heb ik twee buiken dus dat doen we liever niet he... hahaha

   Verwijderen
 2. mooi! hier ook een maatje meer, dus het idee zonder riem lijkt me ook wel wat! Denk je dat het ook mooi zou vallen in een dikkere gewoven stof?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zou hem niet in een geweven stof maken, de mouwen sluiten aan en de rek is dus echt wel nodig...

   Verwijderen
 3. Supermooi! Dat was deze die je zondag aanhad zeker? Absoluut geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen