maandag 14 juni 2021

Gehaakte bescherming...

 Met de Femmadammen zijn we tijdens de Corona-periode met een snailmail gestart... wie meedoet kwam in een groepje terecht en elke 2-3 weken trekken we een naam van een gelukkige die dan in de komende weken van alle anderen leuke post mag verwachten. Een heel leuk initiatief want echte post is gewoon zoveel leuker!

Via deze snailmail ontving ik van een vriendin, Man Yee, een patroon voor een gehaakte zomerhoed. Aangezien ik een groot hoofd heb, past een hoed uit de winkel helaas nooit en ik vond nog geen leuk patroon om zelf eentje te maken TOT ik dus van Man Yee een geweldig leuk en hip exemplaar ontving. Het is een gratis patroon en je vindt het hier.Ik woon sinds kort om de hoek bij de Veritas van Dendermonde en ging daar op zoek naar de perfecte wol. Ik vond 'Nadir' in kleur 'ecru' ideaal voor dit modelletje. Het is 100% gerecycleerd polyester en voelt en draagt als een luchtige maar stevige katoen wat dit hoedje wel kan gebruiken.

Voor de zwarte rand nam ik een zwarte Catania uit mijn voorraad en eerlijk: die is eigenlijk wat te slap dus je neemt best een dikker en steviger garen maar die 'Nadir' bestaat helaas niet in zwart. 

Ik vergrootte het hoedje een beetje door enkele toeren meer te meerderen en dat had iets minder gemogen. Als je een 'normaal' hoofd hebt qua grootte kan je met Nadir gewoon het patroon volgen en dat komt goed!

Ik ben er alvast heel erg blij mee en wil dit patroon dan ook zeker delen met jullie! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten