dinsdag 20 december 2016

ik beken: ik ben verslaafd...

als er iets wis wat ik op elk moment van de dag zou willen doen, dan is het haken! Ik neem het mee op de trein naar het werk, als ik met de kids naar de speeltuin ga, naar het ziekenhuis,... ik heb altijd wel een projectje op de naald staan dat makkelijk in mijn tas past ;-)

Ook voor kerst maakte ik tal van projectjes met als blikvanger mijn kerststal. Op instagram zie je continue inspiratie en (gratis) patronen voorbijkomen...en zo zag ik de gehaakte kerststal van Christel Krukkert vorig jaar bij iemand voorbijkomen en kocht ik meteen het boekje! Ik startte tijdig en begin december was mijn Heilige Familie klaar! Ik hield het bewust bij het gezinnetje omdat ik geen plaats wil maken voor een hele uitgebreide kerststal, al wil Elias dolgraag 100.000 kamelen erbij :-P gelukkig weet een 5-jarige niet echt wat een hoeveelheid dat is, want zo verslaafd ben ik nu ook weer niet!... Ik gebruikte het garen van Pinguin wat je bij Boekenvoordeel koopt aan 2+1 gratis en was blij verrast over de mooie kwaliteit ervan!
Mijn garen koop ik meestal bij Echtstudio, een uitstapje naar de fysieke winkel wil ik in het voorjaar nu echt wel eens maken maar tot dan is de service via de webshop prima! Vanaf 50€ is er gratis verzending binnen Nederland én België en het wordt de dag erna al geleverd! Het garen wat ik het meest al bestelde is dat van ByClaire. Claire is de ene helft van het duo wat bekend werd met de reeks boeken "Haken en kleur" en ging haar eigen weg met een eigen garencollectie en een reeks boeken met haar eigen garens. ByClaire is het gewone katoenen garen in heeeeeeel veel kleuren, ByClaire nr2 is een dikker garen wat ideaal is voor sjaals, mutsen, interieurmandjes, kussens enz... en ByClaire Sparkle is een glittergaren waar je heel wat kanten mee opkan én mijn persoonlijke favoriet vanwege de glitters... Claire volg ik ook via haar blog en Instagram en ze geeft heel wat gratis patronen door waar ik een grote fan van ben. Dit maakte ik er al mee:

- tafelloper: patroon  Echtstudio , garen ByClaire Sparkle

 - retrokerstballen: patroon ByClaire, garen ByClaire nr2 en ByClaire Sparkle (ideaal met restjes)


- kerstboompje in ByClaire Sparkle, patroon  via Pinterest gevonden

 - mandje in ByClaire nr.2 en ByClaire Sparkle met haar eigen patroon


- tunisch gehaakte omslagdoek in ByClaire nr. 2, ook dit met haar eigen patroon


En gewoon om af te sluiten, omdat ik deze graag eens wil laten zien: mijn witte kerstboom vol kitsch-hangers.2 opmerkingen: