donderdag 22 december 2016

eens iets nieuws...

Op de eerste dag van december, bij uitstek de gezelligste maand van het jaar, hadden we bij Femmadammen de getalenteerde Liesbet van Mino Paper Sweets. Met 2 bloggers, ook Johanna blogt,
 in het kernteam die ook heel actief zijn op Instagram, pikken we al snel nieuwe trends op en die willen we graag met onze leden delen.
Je kunt er niet naast kijken dat handletteren trending is en wij vonden december het ideale moment voor een workshop, kwestie van tijdig aan onze kerstkaartjes te beginnen.

Liesbet legde ons de basisprincipes uit maar eigenlijk is het vooral uitproberen, oefenen én schoonschrijven. Je moet voor een deel toch uitgaan van je eigen handschrift. Nu heb ik zelf een zeer groot handschrift en het bleek al heel snel dat ik op een kaartje startte met een woord en dat de laatste letters niet meer op het blad konden... toch slaagde ik erin enkele bescheiden woordjes te laten lukken, het beste van al ging dat nog met de namen van mijn twee monstertjes...


Liesbet gaf vooral ook heel goede tips over materialen. Ze raadde ons Staedler aan voor het werk op papier en inderdaad, ze werken zeer vlot. Met de kerstperiode voor de deur leerde ze ons ook tips en tricks om een mooie quote op je raam te schrijven, instant succes bij je gasten, maar ook bij alle passanten ;-) Vorig jaar probeerde ik sneeuwvlokken te tekenen op het keukenraam met een krijtstift van Hema, dat had ik toen gezien bij iemand op Instagram en ik haalde zo'n stiftje voor nog geen twee euro in huis. Zoals beloofd kon ik dat mooi weghalen nadien maar als de zon in de juiste hoek schijnt, zie je een jaar later nog steeds de sporen van de sneeuw. De stift die Liesbet gebruikt is van Edding (te koop bij Ava) en kost zo'n vijf euro maar laat geen sporen na. Goedkoop is in dit geval dus zeker af te raden.
Ik leefde mij uit op mijn heel grote raam en dat was meer mijn formaat want ik ben er zeer tevreden van!1 opmerking:

  1. Ik heb al een hele lading kerstkaartjes gemaakt ondertussen :) oefening baart kunst! je raam is prachtig <3

    BeantwoordenVerwijderen