maandag 1 oktober 2018

Stik Belgique... week 1

Oktober werd door Marjolein weer omgedoopt tot Stik Belgique maand... een hele maand staan de Belgische patronen, waar er heel wat pareltjes tussen zitten, op onze blogs in de picture!

Deze zomer kocht ik eindelijk het boek "I love sweaters" en na het maken van mijn eerste sweater voor Elias was ik meteen fan! De kaptrui van "Stof voor durf het zelvers" is namelijk niet voor grote hoofden en mijn kinderen zijn, net als ik, beiden gezegend met een zeer groot hoofd en hebben daarbij ook nog eens een weelderige haardos... de hoodies in dit boek zijn gewoon ruim genoeg en werden vlot aan- en uitgetrokken. Daarenboven zijn het ook nog eens geweldig leuke patronen dus het boek bleef binnen handbereik.

Elias zijn laatste verzoek was er eentje waar ik even moest van fronsen... hij wilde namelijk een onesie zoals Baba Yega voor in de dansles, hij volgt hiphop ;-)
Zo'n onesie leek me niet echt comfortabel voor een 7-jarige (hij moet in sneltempo van school naar de dansles en zich dan ook omkleden, natuurlijk nog eens naar toilet als hij net klaar is, enz...)  en dus bedacht ik me dat ik beter een heel baggy broek kon maken met een ritsie erboven...

Op naaiweekend deed ik al aan bandwerk en hij is nu 3 dansbroeken rijker, die hij zooooo cool vindt dat hij er zelfs mee naar school gaat. Het patroon is dat van zijn lentefeestoutfit maar dan verlengd voor het onesie-effect.

Op naaiweekend kocht ik op vrijdagavond bij De Stoffengalerij een geweldig tricot stofje dat mij meteen aan de Baba's deed denken. Ik vroeg Elias' goedkeuring en kreeg die meteen! Hij was wild van het stofje. Ik greep naar mijn "I love sweaters" en tekende de Huppari uit. Elias is lang en zeer smal dus ik tekende de 128-134 en verlengde tot de volgende maat (de mouwen verleng ik niet want zijn armen zijn niet zo buiten proportie) en het resultaat is een geweldig goedzittende gilet die hij van zijn verjaardag (donderdag) tot zondag wou aandoen... ik moet je dus niet vertellen hoe blij hij ermee is.


En zo zag mijn hiphopper eruit op zijn zevende verjaardag...

Ritsie
Patroon: I love sweaters - Fran Vanseveren
Stof: digitale tricot van De Stoffengalerij
voering: tricot van See You @ Six (uit de vorige collectie of nog ouder...)
voering kap van Eva Mouton (laatste collectie)
Broek
Patroon: Cris Pants van Stof 2000
Stof: sweatstof van Guy's naaicentrum te HammeKijk zeker ook eens naar de andere Belgische maaksels...

Flaflinko – Just Delphine – Girls in Uniform – Naaisdrovje – Nathalie’s Naaisels – The Needle of Choice – Woohoo by Davina – Gezien bij Justine – Skwadraatlive – Larth – Plus 2 is 5! – Miss Pixie – WilwarinCouture – Jongens toch – Made for Inka – Adivastyle – Noxeema

9 opmerkingen:

 1. Een sweater maken staat hier ook nog op de planning. Jou stoere sweater is een inspiratie. Wat een leuke kleuren. Knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt een leuke outfit! prachtige kleuren ook voor hem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whaah coole 7 jarige hiphopper in een prachtige sweater.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat staat hij toch zo geweldig met die kleuren. Zo stoer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toffe stof en coole gast! Je laat hem stralen met je naaisels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Cool en stoer! Nu wordt de dansles eens zo veel leuker!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk! Met een rits is wel wat meer werk, maar wordt hier ook graag gedragen. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel mooi exemplaar!
  De trui past perfect bij jouw zoon: de kleur, het model, de pose: da's echt af!

  BeantwoordenVerwijderen