maandag 15 oktober 2018

Stik Belgique: week 3 met een gouwe ouwe

De derde week combineer ik graag met de verjaardag van onze Diva... Mina werd afgelopen woensdag 5 jaar. Eindelijk, zei ze zelf... en dat vraagt uiteraard om een nieuwe jurk.

Toen ik op naaiweekend bij "De Stoffengalerij" een stofje zag met flamingo's en zebra's, kocht ik meteen twee meter. Ik wil er voor mezelf een tas uit maken en ik wist al meteen dat ik een Lotta voor Mina wilde maken.

De Lotta van Compagnie M is al een wat ouder patroontje, alhoewel dat uiteraard relatief is! Ik bedoel meer dat ik het zelden nog zie voorbijkomen op naaigroepjes terwijl ik het een leukerd blijf vinden. Mina draagt deze nog steeds, nu wel tot net onder de poep, maar omdat ze zo smal is, bleef dat passen.

Nu werd het wel tijd voor een nieuwe en haar verjaardag was dus ideaal. Ik hoop dat meerderen het patroontje herontdekken, je kan het nog steeds hier aankopen, en dat we nog veel Lotta's mogen zien  voorbijkomen.

Patroon: Lotta van Compagnie M
Stof: De Stoffengalerij
Voering: Rico Design (Modecoupon)


De andere deelnemers voor deze week:

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovjeNathalie’s NaaiselsThe Needle Of ChoiceWoohoo by DavinaWilwarinCoutureLarthJongens tochSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiOOYAmadeLilliepawillieSewing à la carteBlogliesje

11 opmerkingen:

 1. Schoontje, zowel het kind als het kleed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super leuke jurk in een schoon stofje. Knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi jurkje! Ik maakte onlangs nog een lotta rok voor mezelf. Helaas pindakaas, maar ik sta daar dus echt niet mee, en bijgevolg heb ik er dus ook niet over geblogd. Maar je hebt wel gelijk, superleuk om te maken, en superschoon resultaat! Gelukkig staat jouw vijf-jarige er wel prachtig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ooooh!! de Lotta!! Dat blijft toch een van m'n all time favorites!! Zo een schoon kleedje! en wat staat ze er beeldig mee!! heel mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De lotta is supermooi! Ik maakte er wel al twee, maar die dateren van de tijd voor mijn blog ;) Je brengt mij wel op een ideetje om er toch nog eens mooie foto's van te nemen :) En dat stofje is supercool!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn veel patroontjes van Compagnie M die de moeite waard zijn - ook een Lotta lover hier ;) -, groot gelijk dat je er eentje in de kijker zet. De jurk staat haar trouwens beeldig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n Lotta, dat word je ook nooit beu he! superleuk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. de lotta vind ik zelf één van de mooiste jurkjes van compagnie M en al zeker deze versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het Lotta-jurkje dat ik voor min dochter maakte 3 jaar geleden hangt nog steeds in haar kast. En ik denk dat het zal blijven hangen tot de rits het begeeft omdat ze nu toch wat in de breedte begint te groeien ook. Het is een simpel en toch prachtig patroon. Zeer mooie keuze !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maar zo schattig zeg! Een echt pareltje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat 'n mooie Lotta, staat hier ook nog op de planning 🖤

  BeantwoordenVerwijderen